Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@22:39:35 GMT

سنگ کلیه | شناخت و درمان انواع سنگ کلیه

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۶۵۱۶

سنگ کلیه | شناخت و درمان انواع سنگ کلیه

سنگ های کلیه (لیتیاز کلیوی ، نفرولیتاسیس) رسوبات سختی هستند که از مواد معدنی و نمکی تشکیل می شوند که در کلیه شما شکل می گیرد.

سنگ کلیه دلایل زیادی دارد و می تواند بر هر بخشی از دستگاه ادراری شما - از کلیه تا مثانه شما - تأثیر بگذارد. غالباً ، هنگامی که ادرار غلیظ می شود ، سنگ تشکیل می شود و باعث می شود مواد معدنی تبلور شوند و به هم بچسبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبور از سنگ کلیه می تواند بسیار دردناک باشد ، اما اگر بموقع تشخیص داده شوند ، این سنگ ها هیچ آسیبی  دائمی به شما نمی رسانند. بسته به وضعیت شما ، ممکن است به چیزی بیش از مصرف داروهای ضد درد و نوشیدن آب زیادی برای عبور از یک سنگ کلیه نیاز داشته باشید. در موارد دیگر - به عنوان مثال ، اگر سنگ ها در مجاری ادراری قرار بگیرند ، با عفونت ادراری همراه هستند یا عوارض ایجاد می کنند - ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

اگر در معرض خطر ابتلا  مجدد  هستید ، ممکن است پزشک معالج پیشگیری را برای کاهش خطر ابتلا به سنگ مکرر کلیه توصیه کند.

پیشنهاد می شود بخوانید : درمان تمام مشکلات کلیوی با این ۱۰ گیاه معجزه‌گر علایم سنگ کلیه

سنگ کلیه ممکن است باعث ایجاد علائم نشود تا زمانی که درون کلیه شما حرکت کند یا به مجرای شما منتقل شود - لوله اتصال کلیه و مثانه. در آن مرحله ، ممکن است این علائم را تجربه کنید:

درد شدید در پهلو و پشت ، زیر دنده ها تهوع و استفراغ درد هنگام ادرار نیاز مداوم به ادرار کردن دردی که به صورت موجی وارد می شود ادرار بیشتر از حد معمول ادرار صورتی ، قرمز یا قهوه ای     در صورت وجود عفونت تب و لرز وجود دارد   ادرار ابری یا ناخوشایند ادرار کردن مقادیر اندک

   

    دردی که به قسمت تحتانی شکم و کشاله ران تابیده می شود

با حرکت سنگ در مجاری ادراری شما ممکن است درد ناشی از سنگ کلیه تغییر کند - مثلاً انتقال به مکان متفاوت یا شدت آن افزایش یابد.

پیشنهاد می شود بخوانید : پاک‌سازی کلیه‌ها با این سبزیِ خوردنی! چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:

در صورت بروز علائم و نشانه هایی که نگران کننده  هستند ، با پزشک خود ملاقات کنید.

در صورت تجربه ای ذیل فوریت های پزشکی را جستجو کنید:

    درد آنقدر شدید است که نمی توانید آرام بنشینید یا موقعیتی راحت پیدا کنید

    درد همراه با حالت تهوع و استفراغ

    درد همراه با تب و لرز

    خون در ادرار شما

    مشکل در عبور ادرار

علل سنگ کلیه

سنگ کلیه اغلب علت مشخص و معینی ندارد ، اگرچه چندین عامل ممکن است خطر شما را افزایش دهند.

سنگ کلیه هنگامی ایجاد می شود که ادرار شما حاوی مواد کریستالی بیشتری است - مانند کلسیم ، اگزالات و اسید اوریک - از آنجایی که مایع موجود در ادرار شما می تواند رقیق شود. در عین حال ، ادرار شما ممکن است فاقد موادی باشد که از جمع شدن کریستال ها جلوگیری کند و محیطی ایده آل برای تشکیل سنگ کلیه ایجاد می کند.

سنگ کلیه انواع سنگ کلیه

دانستن نوع سنگ کلیه به تعیین علت کمک می کند و ممکن است سرنخ هایی در مورد چگونگی کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه بیشتر ایجاد کند. در صورت امکان ، اگر یکی را گذراندید ، سنگ کلیه خود را ذخیره کنید تا بتوانید آن را برای تجزیه و تحلیل به پزشک خود ببرید.

انواع سنگ کلیه شامل موارد زیر است:

سنگهای کلسیم اکثر سنگهای کلیه سنگهای کلسیم هستند ، معمولاً به شکل کلسیم اگزالات. اگزالات ماده ای طبیعی است که در مواد غذایی موجود است و روزانه توسط کبد شما نیز ساخته می شود. برخی از میوه ها و سبزیجات و همچنین آجیل و شکلات دارای محتوای اگزالات بالایی هستند.

   رژیم غذایی ، دوز بالای ویتامین D ، جراحی بای پس روده و چندین اختلال متابولیک می توانند غلظت کلسیم یا اگزالات در ادرار را افزایش دهند.

    سنگهای کلسیم نیز ممکن است به شکل کلسیم فسفات ایجاد شود. این نوع سنگ در شرایط متابولیکی مانند اسیدوز توبولار کلیه شایع تر است. همچنین ممکن است با سردردهای میگرنی خاصی یا مصرف برخی داروهای تشنج مانند توپیرامات (توپاماکس) همراه باشد.
    سنگ های Struvite. سنگهای استروویت در پاسخ به عفونت مانند عفونت ادراری تشکیل می شوند. این سنگ ها می توانند به سرعت رشد کنند و کاملاً بزرگ شوند ، گاهی اوقات با علائم کمی یا هشدار کمی وجود دارد.
    سنگهای اسید اوریک. سنگهای اسید اوریک در افرادی که مایعات به اندازه کافی نمی نوشند یا مایعات زیادی از دست می دهند تشکیل می شود ، افرادی که رژیم با پروتئین بالا می خورند و افرادی که نقرس دارند. برخی عوامل ژنتیکی همچنین ممکن است خطر ابتلا به سنگهای اسید اوریک را افزایش دهند.
    سنگ های کیستین. این سنگ ها در افراد دارای اختلال ارثی شکل می گیرد که باعث می شود از کلیه ها مقدار زیادی از اسیدهای آمینه خاص (سیستینوریا) دفع شوند.

پیشگیری از سنگ کلیه

عواملی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد عبارتند از:

    تاریخچه خانوادگی یا شخصی. اگر شخصی در خانواده شما دارای سنگ کلیه باشد ، احتمالاً شما نیز دچار سنگ می شوید. و اگر قبلاً یک یا چند سنگ کلیه داشته اید ، در معرض خطر ابتلا به دیگری هستید.
    کم آب نوشیدن هر روز می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. افرادی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند و کسانی که زیاد عرق می کنند ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به سایرین باشند.
    رژیم های خاصی. خوردن رژیم غذایی با پروتئین ، سدیم (نمک) و قند زیاد ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سنگ کلیه را افزایش دهد. این خصوصاً در مورد رژیم غذایی با سدیم بالا صادق است. نمک زیاد در رژیم غذایی شما میزان کلسیم را در کلیه های شما باید فیلتر کند و خطر سنگ کلیه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
    چاق بودن شاخص توده بدنی بالا (BMI) ، اندازه زیاد کمر و افزایش وزن با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط است.
    بیماری های گوارشی و جراحی. جراحی بای پس معده ، بیماری التهابی روده یا اسهال مزمن می تواند باعث تغییر در روند گوارش شود که بر جذب کلسیم و آب شما تأثیر می گذارد و سطح مواد سنگ سازنده در ادرار شما را افزایش می دهد.
    سایر شرایط پزشکی. بیماری ها و شرایطی که ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد شامل اسیدوز توبولار کلیوی ، سیستینوری ، هیپرپاراتیروئیدیسم ، داروهای خاص و برخی عفونت های دستگاه ادراری است.

سنگ کلیه در ادرار درمان سنگ کلیه

اگر علایم فوق الذکر را داشتید و به وجود سنگ کلیه در خود مشکوک هستید لازم است که هنگام ادرار یک کاغذ صافی یا گاز بگذارید تا سنگ دفع شده را مشاهده نمائید سپس آنرا نزد پزشک ببرید چون سنگ کلیه انواع مختلفی دارد و تشخیص نوع آن اولین راه درمان آن است.

سنگ کلیه با آزمایش ادرار ، سی تی اسکن ، سونوگرافی و اروگرافی تشخیص داده می گردد

معمولا در صورتیکه سنگ کلیه مشکلاتی مثل انسدادد لوله های ادرار یا عفونت ایجاد نکند نیازی به درمان آن نمی باشد

ولی در صورتیکه سنگ بزرگتر باشد و عفونت ایجاد کند یا مانع از دفع ادرار شود حتما حتما باید درمان شده و از بدن خارج گردد.

را حل های مختلفی برای درمان وجود دارد که از جمله آنها می توان به حل کردن آن با استفاده از داروهای شیمیایی ، دفع و خارج کردن آن از طریق پوست ، خارج کردن مستقیم آن از طریق آندوسکوپ ، سنگ شکنی با استفاده از اشعه ماورا صوت و درصورت لزوم که خیلی به ندرت پیش می آید جراحی باز را نام برد.

رژیم غذایی برای سنگ کلیه مواد خوراکی مفید برای سنگ کلیه

در صورتیکه سنگ کلیه شما از نوع سنگ فسفر یا کلسیم باشد لازم می باشد تا مقدار این عناصر را در بدن کاهش یابد و از خوردن موادغذایی که حاوی کلسیم هستند خودداری نمائید

اگر تشخیص پزشک سنگ کلیه فسفاته می باشد مصرف مواد غذایی و میوه هایی که دارای مقدار قابل توجهی اسید هستند به اسیدی کردن ادرار و تجزیه سنگ کلیه کمک می نماید

و در صورتی که سنگ کلیه از نوع سیستینی می باشد بر عکس مورد بالا  از مواد غذایی قلیایی استفاده نمائید

و در تمامی انواع سنگ های کلیه مصرف روزانه 8-13 لیوان آب توصیه می گردد.

دانستنی های مهم در مورد سنگ کلیه

در صورت مشکوک بودن به بیماری کلیه ، ادرار از نظر خون ، عفونت و تغییرات شیمیایی مورد آزمایش قرار می گیرد . همچنین ادرار حداقل در طی 24 ساعت جمع آوری می شود تا بتواند میزان دفع روزانه برخی از مواد را محاسبه کند. آزمایش خون به ارزیابی عملکرد کلیه و شناسایی التهاب همراه و بیماری های متابولیکی احتمالی به عنوان علت ایجاد سنگ کلیه کمک می کند.

افرادی که دارای سنگ کلیه هستند هنگام ادرار کردن باید از غربال استفاده کنند تا هنگام دفع ادرار سنگ یا قسمت هایی از آن را بگیرند. بررسی رسوبات در آزمایشگاه می تواند اطلاعاتی راجع به علت دقیق تشکیل سنگ ایجاد کند. سپس می توان به طور خاص سنگ کلیه را درمان کرد یا به طور خاص می توان از تشکیل سنگ های بعدی جلوگیری کرد.

امیدواریم مطلب سنگ کلیه برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید : علائم و درمان طبیعی سنگ کلیه/خوراکی هایی که سنگ کلیه را نابود می‌کند

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت خطر ابتلا به سنگ کلیه سنگ کلیه را افزایش انواع سنگ کلیه ممکن است خطر سنگ کلیه سنگ کلیه اسید اوریک رژیم غذایی ادرار شما سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۶۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چطور با هندوانه به جنگ سنگ کلیه برویم؟/ یک روش ساده و نتیجه‌بخش
  • چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟
  • میوه تابستانی که سنگ کلیه را پودر می‌کند
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • هندوانه پخته سنگ کلیه را پودر می‌کند + طرز تهیه
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها