Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@12:29:54 GMT

خواص روغن پنیرک چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۶۵۴۶

خواص روغن پنیرک چیست؟

به گزارش صدای ایران پنیرک یک گیاه سرشار از خواص دارویی است. خواص پنیرک برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مورد توجه است. از برگ و گل پنیرک برای تهیه داروی گیاهی استفاده می‌کنند. از برخی نام‌های دیگر پنیرک می‌توان به پین دیره، خطمی کوچک، گیاه توله، ملوخیا، ختمی مشک بو، خبازی، حباجی و خیرو نام برد. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص پنیرک است به بررسی پنیرک برای سنگ کلیه، گل پنیرک برای شربت و دمنوش پنیرک و گل ختمی می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 
خواص پنیرک و طبع پنیرک


پنیرک دارای خواص درمانی بسیاری است. پنیرک حاوی ویتامین C، تانن‌ها، مخاط، آنتوسیانین گلیکوزید مالوین و فلاونوئیدها است. برای اهداف دارویی رایج پنیرک و بهره مندی از خواص پنیرک، از پنیرک ارمنی و پنیرک مارش (مارشملو) استفاده می‌کنند.

پنیرک رنگی بنفش زیبا دارد و روغن پنیرک می‌تواند برای درمان انواع مختلفی از مشکلات استفاده شود. روغن پنیرک در بیشتر لوازم‌های آرایشی و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر پوست خشک، آسیب دیده و کدر دارید می‌توانید از روغن پنیرک استفاده کنید و از خواص پنیرک برای پوست بهره‌مند شوید.

یکی از خواص پنیرک کمک به درمان زخم است. درمان بیماری‌های کلیه و مثانه مانند سوزش مجاری ادراری و عفونت مثانه از دیگر خواص پنیرک هستند. برای نرمی و لطافت پوست می‌توانید از دمنوش پنیرک استفاده کنید و از خواص پنیرک برای پوست برخوردار شوید.

از دیگر خواص پنیرک می‌توان به رفع تورم دهان و گلو، مقوی رحم، ملین، ادرار آور، ضد درد، ضد التهاب، تولید شیر بیشتر در مادران شیرده، درمان سرفه، درمان جوش و نیش حشرات، درمان خارش پوست، درمان اگزما، درمان سنگ صفرا، درمان سنگ کلیه، درمان التهاب کلیه، درمان سردرد، رفع یبوست، دندان درد و بیخوابی اشاره کرد.

 

پنیرک برای سنگ کلیه

از خواص پنیرک به عنوان یک داروی گیاهی می‌توان به پنیرک برای سنگ کلیه اشاره کرد. عرق پنیرک ادرار آور است و می‌تواند به درمان درد مثانه و دفع سنگ کلیه کمک کند. علاوه بر عرق پنیرک مشاهده شده است که  روغن پنیرک نیز یک درمان کارآمد برای سنگ کلیه است. با افزودن روغن پنیرک به چندین داروی گیاهی می‌توان از آن برای درمان سنگ کلیه استفاده کرد که می‌تواند باعث تسکین درد و ناراحتی کلیه شود. اگر سنگ کلیه باعث درد شود و در کلیه یا حالب در حال جابه‌جایی باشد، باید از دمنوش پنیرک با بابونه استفاده کنید. برای تهیه این دمنوش ابتدا  ۱۰۰ گرم برگ پنیرک را با ۱۰۰ گرم گل بابونه در قوری ریخته یک لیوان آب به قوری اضافه کنید و آن را بجوشانید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید و ایت دمنوش را قبل از هر وعده غذایی بنوشید. این دمنوش سنگ کلیه را کاملاً خرد می‌کند و بدون هیچ دردی از بدن خارج می‌کند.

 

طبع پنیرک


طبع پنیرک سرد و تر متمایل به معتدل است که اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل می‌کند.

 
گل پنیرک برای شربت


شربت گل پنیرک یکی از خوشمزه‌ترین و خنک کننده‌ترین شربت‌های فصل تابستان است. گل پنیرک طعم خاصی ندارد اما علاوه بر خواص درمانی بی‌نظیر گل پنیرک در پیشگیری و درمان گرمازدگی، می‌توان به خواص پنیرک در تب‌بر بودن و کاهش حرارت بدن، درمان سرماخوردگی، درمان سرفه خشک و مشکلات تنفسی و اشتها آور بودن اشاره کرد. گل پنیرک برای شربت یک نوشیدنی  سنتی و مفید را فراهم می‌کند که از این شربت پنیرک می‌توانیم برای مهمانی‌ها در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف تهیه و استفاده کنیم.

مواد لازم

گل پنیرک


قاشق غذاخوری تخم شربتی


تکه‌های‌ یخ یا آب سرد


گلاب، عرق بیدمشک، عرق نعنا، بهار نارنج، زعفران به مقدار دلخواه


برای تهیه شربت گل پنیرک ابتدا تخم شربتی را تمیز کرده و در یک ظرف آن را با مقداری آب خیس می‌کنیم تا آب را جذب کرده و حالت ژله‌ای بگیرد.



در مرحله بعد داخل هر لیوان ۲ قاشق غذاخوری گل پنیرک می‌ریزیم و برای اینکه گل پنیرک رنگ زیبای خود را آزاد کند روی آن چند تکه یخ یا مقداری آب سرد می‌ریزیم. بعد از اینکه رنگ گل پنیرک خارج شد به هر لیوان ۲ قاشق غذا خوری گلاب یا بکی از عرق های گفته شده و ۲ قاشق مربا خوری از تخم شربتی‌هایی که خیس کردیم اضافه می‌کنیم. بقیه لیوان را با آب سرد پر می‌کنیم.

برای تهیه شربت پنیرک در رنگ های مختلف به شکل زیر عمل می‌کنیم

آبی کاربنی: مقدار بیشتری عصاره گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و عرق مورد نظرتان مخلوط کنید.

آبی فیروزه‌ای: عصاره کمتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و عرق مورد نظرتان را مخلوط کنید.

سبز: عصاره بیشتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر، عرق مورد نظر و کمی زعفران دم کرده غلیظ مخلوط کنید.

صورتی کمرنگ: برای درست کردن شربت پنیرک به رنگ صورتی کمرنگ باید عصاره کمتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و آبلیمو مخلوط کنید.



صورتی سرخابی: عصاره بیشتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر، عرقیجات مورد علاقه و کمی آبلیمو مخلوط کنید.


دمنوش پنیرک و گل ختمی


دمنوش گل پنیرک یا دم کرده گل‌های پنیرک یکی از داروهای گیاهی قوی ضد سرفه است. از دمنوش پنیرک همچنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می‌شود.

برای تهیه دمنوش پنیرک ابتدا یک قاشق غذاخوری از گل پنیرک یا برگ پنیرک را به همراه یک لیوان آب‌جوش داخل قوری بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و اجازه دهید تا دم بکشد. بعد از ده دقیقه دمنوش را از صافی عبور دهید. می‌تواتید دمنوش پنیرک را با عسل یا نبات مخلوط کرده و بنوشید. همچنین برای بهره مندی بیشتر از خواص پنیرک می‌توانید دمنوش را از مخلوط گل و برگ پنیرک تهیه کنید.



از آنجایی که اثرات پنیرک با گل ختمی شباهت زیادی دارد، می‌توان از مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای تهیه دمنوش پنیرک و گل ختمی  استفاده کنید. میزان مصرف دمنوش پنیرک یک لیوان در روز می‌باشد.



از خواص درمانی دمنوش پنیرک و ختمی می‌توانیم به درمان عفونت‌های مثانه، درمان اسهال خونی، درمان یبوست، ضد سرفه، تورم دهان و گلو، درمان انسداد مجاری کبد، ازدیاد ترشح ادرار، درمان سرماخوردگی، مقوی رحم، عفونت رحم، درمان بیماری کلیه و مثانه، درمان یرقان، درمان دلپیچه و درمان جوش‌های پوستی اشاره کنیم.


 

گل پنیرک و رژیم لاغری


خواص پنیرک سبب می‌شود تاثیر مثبتی روی سلامتی داشته باشد و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشد، به همین دلیل با رفع یبوست و... سبب کمک به هضم بهتر و برطرف شدن اضافه وزن ناشی از عملکرد نادرست دستگاه گوارش می‌شود. به این‌حال برای آنکه به وزن ایده‌آل برسید و تناسب اندام داشته باشید، باید از یک رژیم لاغری اصولی پیروی کنید. رژیم‌های بهاره غفاری به شما کمک می‌کنند بدون حذف و محدودیت شدید هیچ ماده غذایی به وزن ایده‌آل و تناسب اندام دلخواه برسید، آن را به مدت طولانی نگه دارید و در کنار آن سلامت شما نه‌تنها به خطر نمی‌افتد، بلکه ارتقا پیدا می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم غذایی خود همین حالا بر روی رژیم لاغری اختصاصی کلیک کنید.

 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: خواص پنیرک گل ختمی دمنوش پنیرک خواص پنیرک گل پنیرک برای سنگ کلیه قاشق غذاخوری استفاده کنید مخلوط کنید برای تهیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • خواص و مضرات چای سیر + طرز تهیه
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • هندوانه پخته سنگ کلیه را پودر می‌کند + طرز تهیه
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک