Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@14:07:38 GMT

هزار و یک خاصیت چای کوهی، از دفع سنگ کلیه تا رفع سرفه

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۴۶۲۹

هزار و یک خاصیت چای کوهی، از دفع سنگ کلیه تا رفع سرفه

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، نوشیدن یک لیوان چای در رفع خستگی روزانه تأثیر فراوانی دارد، البته اگر این چای یک چای گیاهی باشد نه تنها در رفع خستگی روزانه مؤثر است بلکه خواص دارویی فراوانی نیز به همراه دارد؛ یکی از چای‌های گیاهی که خواص فراوانی دارد، چای کوهی است که آرام‌بخشی مطبوع، نشاط‌آور و با خاصیت معجزه‌آسای تقویت‌کننده قوی برای اعصاب و روان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چای کوهی در نقاط مختلف ایران، اسامی گوناگونی مانند چای چوپان، چای پشمی، گل کوفته، سنبله‌ زیبا، چای کوهی، گل کوو، توکلیجه، کرک گربه، کُلکِنَه و پپوک دارد، ساقه‌های این چای کرک‌دار است و دارای گل‌های صورتی، ارغوانی و گاه سفید است و بیشتر در مناطق کوهستانی و در میان مزرعه‌ها رشد می‌کند؛ این چای، هزاران سال است که توسط مردم یونان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بقراط، پدر علم پزشکی و فیلسوف باستانیِ یونان، تأثیر مثبت نوشیدن چای کوهی را بر روی سیستم تنفسی و ایمنی بدن انسان تشخیص داده بود.

چای کوهی گیاهی با ساقه رونده است و گل‏‌هایی به‌صورت سنبله‏‌های پنبه مانند و آبی مایل به بنفش دارد، این گل‌ها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی هستند و میوه چای کوهی کپسولی شکل است.

اگر کم‌خوابی و یا خواب نامنظمی دارید، چای کوهی مصرف کنید

علیرضا سعیدی، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به طبع چای کوهی اظهار داشت: از نظر طب قدیم چای کوهی دارای طبع گرم و خشک است و برای درمان بیماری‌های ناشی از مزاج سرد و رطوبت زیاد مفید است، در طب سنتی مصرف چای کوهی برای افراد سرد مزاج توصیه شده و فواید متعددی نیز برای آن قائل هستند.

وی با اشاره به اینکه در وسط برگ‌های چای کوهی ماده قرمز رنگ هایپریسین وجود دارد که برای از بین بردن سوختگی‌ها مفید است، افزود: از سالیان قبل برای درمان زخم‌ها از چای کوهی به عنوان دارویی مؤثر استفاده می‌‎شد، پودر چای کوهی و قرار دادن آن بر جای نیش حشرات هم تا حدودی درد آن را کاهش می‌دهد و هم قادر است آثار به‌جای مانده از آن را رفع کند.

سعیدی با بیان اینکه مصرف چای کوهی در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کم‌خوابی و بدخوابی مؤثر است، بیان کرد: پس اگر به کم‌خوابی و یا خواب نامنظم دچار هستید چای کوهی مصرف کنید.

متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه چای کوهی گیاهی طبیعی و بدون عارضه برای پاکسازی و ضدعفونی کردن سیستم مجاری ادراری است، گفت: چای کوهی مدر ملایم است و در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.

چای کوهی و درمان بیماری‌های معده و روده

وی با اشاره به اینکه این گیاه در درمان بیماری‌های معده و روده و اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش مؤثر و آرامش‌بخشی دارد، عنوان کرد: این گیاه با تنظیم و بهبود گوارش سبب سلامت معده و کاهش درد آن می‌شود.

سعیدی چای کوهی را مفرح، نشاط انگیز و شادی‌آور دانست و گفت: مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می‌سازد و به علت انرژی‌زایی و نشاط‌‌‎انگیزی می‌تواند برای رفع خستگی و بی‌حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد، مصرف روزانه سه نوبت آن در مدت زمان سه هفته از استرس و اضطراب به میزان قابل توجهی می‌کاهد.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف این گیاه به علت دارا بودن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی می‌تواند نقش مفیدی در جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها ایفا کند، گفت: ترکیبات چای کوهی جلوی رشد سلول‌های سرطانی دهانه رحم را تا ۵۰ درصد می‌گیرد و اسانس چای کوهی روی سرطان سینه و روده بزرگ مؤثر است و می‌تواند تا حد زیادی جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

درمان سرفه و سینوزیت با چای کوهی

 وی ادامه داد: از قدیم، متخصصان طب سنتی برای تسکین علائم آسم، عفونت‌های تنفسی و سرفه مصرف چای کوهی را توصیه می‌کردند، این گیاه دارویی برای درمان بیماری‌هایی، چون ذات‌الریه و برونشیت نیز مؤثر است، چای کوهی خاصیت خلط‌آور دارد.

 سعیدی با بیان اینکه دمنوش این گیاه موجب نرم شدن گلو، کاهش التهابات مجاری تنفسی و رفع سرفه می‌شود، افزود: مصرف چای کوهی باعث تخلیه عفونت‌های حاصل از انباشت ویروس‌ها و باکتری‌ها در مجاری تنفسی می‌شود و سینوزیت را درمان می‌کند.

چای کوهی برای کلیه‌ها مفید است

 متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه چای کوهی خاصیت ادرارآور دارد و به افزایش میزان ادرار کمک می‌کند، اضافه کرد: این فایده ممکن است به حذف سموم و افزایش سلامتی کلیه‌ها منجر شود، متخصصان طب سنتی استفاده از دمنوش چای کوهی در طول روز را برای درمان عفونت‌های مجاری ادراری نیز مؤثر می‌دانند.

چای کوهی درمانی برای زخم‌ها و التهابات دهان

 وی ادامه داد: از دم کرده گل یا برگ گیاه چای کوهی می‌توان به عنوان دهان‌شویه استفاده کرد، این دمنوش گیاهی خاصیت ضد‌التهاب و ضد عفونی دارد که ممکن است برای درمان زخم‌های دهان، مشکلات لثه و التهابات گلو مؤثر باشد.

 سعیدی با بیان اینکه استفاده از چای کوهی برای درمان آفت‌های دهانی نیز مفید است، بیان کرد: افرادی که دچار التهاب گلو و زخم گلو در اثر سرفه‌های شدید و مکرر شدند، دمنوش سرد شده چای کوهی را غرغره کنند، به دلیل دارا بودن خاصیت ادرارآور چای کوهی برای دفع سنگ کلیه نیز مؤثر است.

چای کوهی برای پشت میزنشین‌ها

متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف چای کوهی سبب رفع خستگی و کوفتگی، درد گردن و پشت می‌شود و برای کارمندان و دانشجویان مفید است، عنوان کرد: چای کوهی دارای خاصیت ضددرد است و برای درمان دردهای مفصلی، رماتیسمی، دردهای عضلانی، آرتریت و سیاتیک توصیه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه چای کوهی در درمان سرماخوردگی معجزه می کند، گفت: مصرف چای کوهی به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود.

مضرات چای کوهی

سعیدی با تأکید بر اینکه زنان باردار به دلیل سقط جنین مجاز به خوردن آن نیستند، بیان کرد: کسانی که قرص ضد بارداری، داروهای آسم و ضد سرماخوردگی و داروهای حساسیت مصرف می‌کنند، نباید چای کوهی بنوشند.

کم خونی را با چای کوهی درمان کنید

مریم امیری، متخصص گیاهان دارویی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه چای کوهی فشار خون را کنترل می‌کند، گفت: این دمنوش گیاهی باعث باز شدن عروق و رگ‌های بدن می‌شود‌؛ شاید بتوان این‌گونه گفت که چای کوهی از نظر این خاصیت درمانی مثل چای ترش است.

وی افزود: در کنار سایر خواص ارزشمند چای کوهی می‌توان خاصیت ضد کم‌خونی را نیز افزود زیرا این گیاه کوهی جزو گیاهانی است که قادر است تا حدودی کم‌خونی را رفع کند.

امیری ادامه داد: در کل یک فنجان دمنوش چای کوهی، هفته‌ای دو یا سه بار در افرادی که طبیعتی سرد دارند، سبب بهبود روند گوارش غذا، تنظیم ایمنی، خواب، اشتها و حافظه و البته جلوگیری از بروز بیماری‌های سخت‌علاج خواهد شد.

متخصص گیاهان دارویی با اشاره به اینکه چای کوهی سبب افزایش اشتها می‌شود، بیان کرد: این گیاه به افرادی که بیش از حد لاغر هستند و قصد چاق شدن دارند، برای رسیدن به اندام و وزن ایده‌آل کمک بسیاری می‌کند، دمنوش این گیاه برای کسانی که بر اثر بیماری اشتها ندارند و بسیار کم غذا می‌خورند، مفید است.

طریقه مصرف چای کوهی

وی ادامه داد: در یک لیوان آب جوش یک قاشق مربا خوری پر از چای کوهی ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید، سپس یک نعلبکی را به مدت ۱۰ دقیقه روی آن قرار دهید تا دم بکشد و بعد آن را صاف کرده و با کمی عسل میل کنید.

امیری افزود: برای تهیه جوشانده این گیاه، در دو فنجان آب جوش یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک گیاه را بریزید و به قدری بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ح/

منبع: فارس

کلیدواژه: علیرضا سعیدی متخصص طب سنتی دفع سنگ کلیه خواص چای کوهی درمان سینوزیت مریم امیری متخصص گیاهان دارویی درمان بیماری متخصص طب سنتی چای کوهی مصرف چای کوهی چای کوهی چای کوهی چای کوهی چای کوهی برای درمان رفع خستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۴۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میوه تابستانی که سنگ کلیه را پودر می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

هندوانه یک میوه آبدار و شیرین است که به دلیل خواص متعددی که برای سلامتی دارد، محبوبیت زیادی دارد. یکی از خواص هندوانه که کمتر شناخته شده است، خاصیت سنگ شکن آن است. هندوانه پخته شده می‌تواند به دفع سنگ و شن کلیه کمک کند.

فواید هندوانه پخته برای سنگ کلیه

هندوانه پخته شده حاوی مقادیر زیادی آب و پتاسیم است. آب به افزایش جریان ادرار کمک می‌کند که می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند. پتاسیم نیز می‌تواند به کاهش اندازه سنگ کلیه کمک کند.

علاوه بر این، هندوانه پخته شده حاوی مواد مغذی دیگری است که می‌تواند به سلامت کلیه‌ها کمک کند. این مواد مغذی عبارتند از:

سیترولین: یک آمینو اسید که می‌تواند به کاهش التهاب در کلیه‌ها کمک کند.

لیکوپن: یک آنتی اکسیدان که می‌تواند به محافظت از کلیه‌ها در برابر آسیب کمک کند.

ویتامین C: یک آنتی اکسیدان که می‌تواند به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

طرز تهیه هندوانه پخته برای درمان سنگ کلیه

برای تهیه هندوانه پخته شده برای درمان سنگ کلیه مراحل زیر را دنبال کنید:

هندوانه را به قطعات کوچک برش دهید.

هندوانه را در یک قابلمه بزرگ بریزید و به آن آب اضافه کنید تا هندوانه به طور کامل پوشانده شود.

قابلمه را روی حرارت متوسط بجوشانید.

حرارت را کم کنید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.

هندوانه پخته شده را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.

هندوانه پخته شده را میل کنید.

نکات

برای افزایش اثربخشی، می‌توانید به هندوانه پخته شده کمی سرکه اضافه کنید.

اگر سنگ کلیه بزرگ دارید، قبل از مصرف هندوانه پخته شده با پزشک خود مشورت کنید.

نتیجه گیری

هندوانه پخته شده یک درمان طبیعی و موثر برای سنگ کلیه است. این میوه حاوی مواد مغذی متعددی است که می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند. اگر از سنگ کلیه رنج می‌برید، مصرف هندوانه پخته شده را امتحان کنید.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • میوه تابستانی که سنگ کلیه را پودر می‌کند
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • هندوانه پخته سنگ کلیه را پودر می‌کند + طرز تهیه
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی