Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مدیکال نیوز تودی اما یک بررسی اخیرا منتشر شده در ژورنال معتبر پزشکی نیوانگلند نشان می‌دهد خارج کردن سنگ‌های بی‌علامت کوچکتر خطر عود سنگ کلیوی را کاهش می‌دهد.

یافته‌های این بررسی به شواهدی اضافه می‌شود که ممکن است در آینده راهنمای بالینی برخورد بالینی با سنگ‌های کلیوی را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنگ‌های کلیوی قطعات سخت و شن‌مانندی از مواد رسوب‌کرده هستند که در یک یا هر دو کلیه هنگام بالا بودن مواد معدنی معین در ادرار تشکیل می‌شوند. تا هنگامی که این سنگ‌ها در کلیه‌ها باقی می‌مانند، معمولا بیماران علامتی ندارند، اما هنگامی که سنگ‌ها شروع پایین آمدن از طریق لوله بسیار نازک «حالب» می‌کنند که به مثانه متصل می‌شود، درد بسیار شدیدی را باعث می‌شوند. اگر سنگ‌های کلیوی به درستی درمان نشوند ممکن است عوارضی مانند نارسایی کلیوی ایجاد کنند.

سنگ‌های کلیوی اغلب آنقدر کوچک هستند که نهایتا با عبور از پیشابراه از طریق ادرار دفع می‌شوند، اما گاهی اندازه آنها به قدری بزرگ است که نمی‌توانند از این مسیر عبور کنند. این سنگ‌های بزرگتر ممکن است به جراحی برای خارج کردن نیاز داشته باشند. یکی از گزینه‌ها در این حالت خارج کردن سنگ‌ها از طریق آندوسکوپی است که در آن آندوسکوپ از طریق پیشابراه وارد مثانه می‌شود و سپس به سوی حالب یا کلیه ادامه مسیر می‌دهد.

حدود ۲۰ درصد سنگ‌های کلیوی نیاز به مداخله متخصص جراحی کلیه و مجاری ادرار (اورولوژیست) برای خارج کردن پیدا می‌کنند. هر چه سنگ بزرگتر باشد، احتمال اشکال در دفع شدن آن بیشتر می‌شود. حتی سنگ‌هایی که نهایتا در ادرار دفع می‌شوند، ممکن است باعث درد و رنج بسیار بیمار شوند و نیاز به تصویربرداری و مداخلات پزشکی را ایجاد کنند.

شایع‌ترین اورژانسی که متخصصان اورولوژی با آن روبرو هستند، همین عبور دردناک سنگ‌های کلیوی از کلیه از مسیر حالب به سمت پایین است. سنگ‌های کلیوی همچنین گاهی باعث عفونت دستگاه ادراری، انسداد آن می‌شوند. انسداد و عفونت دستگاه ادراری همه می‌تواند به یک مورد اورژانس بدل شود.

هنگامی که بیماران برای خارج کردن سنگ‌های علامت‌دار کلیه تصویربرداری می‌شوند، ممکن است سنگ‌های کوچکتر بی‌علامت هم کشف شوند.

پژوهشگران در این بررسی می‌خواستند تعیین کنند که آیا سودی در خارج کردن این سنگ‌های بی‌علامتی در افرادی که قبلا سنگ‌های علامت‌دارشان خارج شده است، وجود دارد یا نه.

این بررسی یک کارآزمایی بالینی چندمرکزی تصادفی‌شده و کنترل‌شده بود و ۷۵ بیمار با درمان جراحی اندوسکوپیک تحت درمان سنگ کلیه اولیه قرار گرفتند.  در حدود نیمی از این بیماران فقط یک سنگ کلیه بزرگ اولیه برای خارج کردن داشتند (گروه کنترل یا شاهد) و بقیه بیماران علاوه بر سنگ اصلی سنگ‌های کوچکتر بی‌علامت داشتند (گروه درمان).

پژوهشگران سپس میزان بروز عود سنگ کلیوی را بررسی کردند که بر اساس تعداد مواردی بود که این بیماران دچار رشد و بزرگ شدن سنگ‌های ثانوی شده بودند و به خاطر آنها به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند یا جراحی شده بودند.

نتایج نشان داد که در گروه درمان خطر عود بیماری بسیار کمتر است. در گروه درمان میزان عود ۱۶ درصد بود،‌ در حالیکه در گروه شاهد ۶۳ درصد افراد دچار عود سنگ کلیه شده بودند. میانگین مدت پیگیری در این بررسی اندکی بیش از ۴ سال بود.

این بررسی البته محدودیت‌هایی هم داشت، از جمله اینکه اندازه نمونه آن بسیار کوچک و عمدتا شامل افراد سفیدپوست بود. کوچک بودن اندازه نمونه توانایی تعمیم دادن نتایج بررسی را محدود  و نیاز به پژوهش‌های بیشتر را به مطرح می‌کند. به علاوه، در این بررسی  پژوهشگران و جراحان می‌دانستند هر کدام از شرکت‌کنندگان در کدام گروه قرا ر دارند که ممکن است بر نتایج بررسی تاثیر بگذارد.

یک موضوع دیگر که ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارد، بیماری‌های همراه در هر یک شرکت‌کنندگان که ممکن است زمینه‌ساز تشکیل سنگ‌های کلیوی عودکننده باشد و درمان این علت ریشه‌ای ممکن است نهایتا بهترین کار برای این بیماران باشد.

همچنین در دسترس بودن روش‌های درمانی غیرتهاجمی مثل شکستن سنگ‌ها با امواج اولتراسوند (فراصوتی) می‌تواند امکان رفع کردن سنگ‌های بی‌علامت را هم بدهد. در این موارد دستگاه سنگ‌شکن سنگ‌های باقیمانده را به قطعاتی کوچک تقسیم می‌کند که می‌توانند بدون درد از طریق ادرار خارج شوند.

کد خبر 699569 برچسب‌ها کلیه آندوسکوپی پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کلیه آندوسکوپی پزشکی برای خارج کردن سنگ های کلیوی کردن سنگ ها بی علامت عود سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان

بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و فراوانی پشه در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان شرایط تهدیدآمیز برای افزایش بیماری مالاریا در این استان ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مهدی زنگنه ضمن هشدار در خصوص شیوع بیماری مالاریا در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان، فراوانی پشه در مناطق مرزی و گرمای هوا، شرایط مساعد برای افزایش انفجاری بیماری مالاریا در مناطق مرزی استان را فراهم  کرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: هم‌استانی‌ها در مناطق مرزی در صورت مشاهده هرگونه تب و بدن درد در هر یک از اعضای خانواده به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه تا از این افراد لام مالاریا گرفته شود.

وی بر اهمیت شناسایی و درمان به موقع بیماران مبتلا به مالاریا  برای کنترل و پیشگیری از افزایش موارد بیماری تاکید کرد و افزود: شناسایی سریع و درمان به موقع، صحیح و کامل بیمارا (کمتر از 24 ساعت)،  از راهکارهای اصولی مبارزه با مالاریا است.

زنگنه گفت: مردم حتماً برای جلوگیری از گزش پشه اقدامات حفاظتی شامل پوشیدن لباس‌های محافظ، استفاده از حشره‌کش‌ها و خوابیدن زیر پشه‌بند و نصب توری بر درب و پنجره‌ها را رعایت کرده و تا حد امکان برای خشکاندن آب‌های راکد اطراف محل زندگی خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • پورعلی گنجی این فصل را از دست داد؛ جدایی از پرسپولیس قطعی شد؟
  • اقدام خارج از ضوابط یکی از سربازان کلانتری ایرانشهر در دست بررسی قرار دارد
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • برنامه و پیش‌بینی: نبرد سقوط لیگ با حضور چهار تیم
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟